Новини

Почетоха паметта на лесовъдите, отдали живота си за горското дело

И тази година, както всяка година по традиция в навечерието на Седмица на гората, лесовъдската колегия отдаде почит на всички лесовъди и горски служители, отдали живота си за горското дело.

„Следва да припомним, че българският лесовъд, със своя висок професионализъм, всеотдайност и гражданска доблест е заслужил уважението и признанието на обществото още в края на XIX век. Лесовъдска ни колегия днес не забравя стореното в миналото и се старае да продължава традициите за умножаване и опазване на нашите гори, за отстояване на достиженията на горското стопанство, изградено в съзвучие с новите реалности.“ се обърна в словото си към всички присъстващи проф. Иван Палигоров, председател на СЛБ. Той изрази благодарност към всеотдайния труд на предците, които с цената на много усилия и жертви са успели не само да запазят, но и да създадат огромни площи нови гори. 
Пред мемориала в двора на Лесотехническия университет с едноминутно мълчание беше отдадена почит на загиналите лесовъди.Венци и цветя бяха положени от проф. Палигоров - председател на СЛБ, членове на съюза, ръководството и експерти от ИАГ, Регионална дирекция по горите – София, ръководството на ЛТУ, преподаватели и студенти, научни работници от Института по гората при БАН, лесовъди-ветерани, приятели на гората.

  

От нашата галерия

+ Виж повече

Вестник

брой 85 / 2022

Последни новини

10.04.2022

Служители на РДГ София и ТП ДГС Самоков отдадоха заслужена почит на лесовъдите и горските работници, дали своя принос за създаването и стопанисването на нови гори и техникоукрепителни съоръжения във водоснабдителния басейн на яз. "Искър".

+ Прочети повече