Новини

VII-ми международен турнир за купата "CONSILVA"

       През периода 19 - 22 август 2010 г.  инж. Емил Ракъджиев и инж. Ц. Миланов взеха участие в Седмия международния турнир за купа „Консилва”, организиран от Синдиката на лесовъдите в Румъния и проведен в гр. Търгу Жиу. Състезанието се проведе по 6 дисциплини: футбол, шахмат, тенис на маса, дартс, табла и вист. Участваха представители на Румъния, Хърватско, Унгария, Полша, Молдова  и България.
       Съюзът на лесовъдите в България получава покани за участие в турнира от три години насам, но участва за първи път тази година, макар и символично с двама състезатели, инж. Ракъджиев - в турнира по шахмат, а инж. Миланов - в турнира по табла.

От нашата галерия

+ Виж повече

Вестник

брой 65 / 2018

Изминалата 2017 г. ни изправи пред няколко предизвикателства. Много усилия положи колегията, за да се справи с мащабните повреди в иглолистните гори, нападнати от вторични вредители и патогени. Това поставя на изпитание стопанисването на тези гори, защото, ако се отложат редовните отгледни и възобновителни сечи за усвояване на изсъхналите и увредените гори,...

Последни новини

30.03.2018

Всяка година по традиция непосредствено преди началото на Седмицата на гората, лесовъдската колегия отдава почит и признателност на всички лесовъди и горски служители, отдали живота си за горското дело.

+ Прочети повече