Новини

Залесяване Учебно-спортна база на ЛТУ

В периода 26-30.04.2011 г. дружеството на Съюза на лесовъдите при Лесотехническия университет проведе вече станалото традиционно залесяване и облагородяване на територията на Учебно-спортната база на ЛТУ в гр. Несебър. Инициативата тази година бе посветена на Международната година на горите – 2011 и  „Седмицата на гората”. В лесопаркова част бе извършено прореждане на гъстите групи, както и попълване на създадените насаждения и култури, а в парковата част бе извършено необходимото пролетно косене, плевене, почистване и залесяване на нови дървета и храсти. Със специалното внимание на ръководството на ЛТУ и лично на проф. д.с.с.н. Нино Нинов – Ректор на ЛТУ, за да се реши проблемът с летните засушавания в три от секторите на парковата част бе поставено капково напояване, а специално за инициативата за пореден път бе предоставена необходимата растителност - контейнери с фиданки от дървесни и храстови видове, които са произведени в Ботаническата градина с оранжерии на ЛТУ.

 

От нашата галерия

+ Виж повече

Вестник

брой 68 / 2018

XXI Годишна среща на Съюза на Европейксите лесовъди се проведе в периода 26-30 септември 2018 г. в гр. Косенза, Италия. В срещата взеха участие 50 представители на 16 професионални организации на лесовъдите от 13 държави.

Последни новини

29.03.2019

И тази година, както всяка година по традиция в навечерието на Седмица на гората, лесовъдската колегия отдаде почит на всички лесовъди и горски служители, отдали живота си за горското дело.

+ Прочети повече