Новини

На 01.06.2011г. беше представена книгата “ИСТОРИЯ НА ГОРИТЕ В ЧЕПИНСКО”

На 01.06.2011 г., с песента «Хубава си моя горо...» в голямата зала на Община Велинград бе открито представянето на книгата “ИСТОРИЯ НА ГОРИТЕ В ЧЕПИНСКО”,  написана от д-р инж. Кирил Цанов. На тържеството организирано от дружеството на лесовъдите-ветерани от Велинград, ръководено от д-р инж. Иван Иванов, присъстваха доц. д-р Иван Палигоров – председател на СЛБ, инж. Петър Стефов - зам.директор на РДГ Пазарджик, Юлиана Ковачева – отдел “Култура” на Община Велинград, директори и служители на РДГ Пазарджик и на ДГС и ДЛС от региона, учители и ученици от ПГГС “Христо Ботев”, гр. Велинград, граждани и гости на града.

От нашата галерия

+ Виж повече

Вестник

брой 65 / 2018

Изминалата 2017 г. ни изправи пред няколко предизвикателства. Много усилия положи колегията, за да се справи с мащабните повреди в иглолистните гори, нападнати от вторични вредители и патогени. Това поставя на изпитание стопанисването на тези гори, защото, ако се отложат редовните отгледни и възобновителни сечи за усвояване на изсъхналите и увредените гори,...

Последни новини

30.03.2018

Всяка година по традиция непосредствено преди началото на Седмицата на гората, лесовъдската колегия отдава почит и признателност на всички лесовъди и горски служители, отдали живота си за горското дело.

+ Прочети повече