Новини

Промени в Закона за горите

Предложенията за промени в Закона за горите са били обсъдени с неправителствените организации от горския сектор, съобщиха от пресцентъра на МЗХ.
В Комисията по земеделието и храните към Народното събрание днес бяха обсъдени предложенията за промени в Закона за горите с неправителствените организации. На срещата присъстваха заместник-министърът на земеделието и храните д-р инж. Валентина Маринова, членовете на комисията, представители на неправителствени организации от горския сектор.

 

От нашата галерия

+ Виж повече

Вестник

брой 65 / 2018

Изминалата 2017 г. ни изправи пред няколко предизвикателства. Много усилия положи колегията, за да се справи с мащабните повреди в иглолистните гори, нападнати от вторични вредители и патогени. Това поставя на изпитание стопанисването на тези гори, защото, ако се отложат редовните отгледни и възобновителни сечи за усвояване на изсъхналите и увредените гори,...

Последни новини

30.03.2018

Всяка година по традиция непосредствено преди началото на Седмицата на гората, лесовъдската колегия отдава почит и признателност на всички лесовъди и горски служители, отдали живота си за горското дело.

+ Прочети повече