Новини

СЪДБАТА НИ ОТНЕ ИНЖ. ЮРИ МИКОВ

Ръководството на Съюза на лесовъдите в България с дълбока скръб и болка изказва своите съболезнования на семейството, на роднините, близките и приятелите на инж. Юри Миков – директор на Северозападното държавно предприятие!
На 16.04.2014 г. лесовъдската колегия загуби един от най-ярките си представители, един високо ценен професионалист, отдал своите сили и енергия за благото и просперитета на лесовъдската професия, за управлението на част от най-ценното национално богатство – горите на Северозападна България. Тези, които са имали щастието да работят или да общуват по професионални теми с инж. Миков никога няма да забравят неговото ясно професионално кредо, което той защитаваше като позиция, спокойно, уверено и аргументирано, изградено на база на опита като директор на ДЛС „Витиня“, а след това и като директор на Северозападното държавно предприятие! Поредно доказателство за безспорния професионализъм на инж. Юри Миков е награждаването му с почетния знак на Изпълнителната агенция по горите – златна значка!
И най-хубавите думи нямат силата да опишат нашия приятел Юри в чисто човешки план! Много е тежко и трудно може да се приеме, но съдбата ни отне един много добър и верен приятел, създаващ атмосфера на човешка доброта, честност и преданост към най-чистите човешки добродетели! Прекланяме се пред неговото голямо сърце и пред неговата готовност и отговорност към проблемите на хората, които са имали щастието да се докоснат до него!
На 23.04.2014 г. ръководството на Съюза на лесовъдите в България, на Министерството на земеделието и храните, на Изпълнителната агенция по горите, стотици колеги – лесовъди от цялата страна изпратиха инж, Юри Миков в последния му път.
Нека да е светла паметта му!

 

 

От нашата галерия

+ Виж повече

Вестник

брой 72 / 2019

120 години горски печат у нас е забележително събитие, зашото за повече от век той отразява не само развитието на горското дело, но и най-значимото от живота на лесовъдскат колегия.

Последни новини

06.04.2020

Вече е утвърдена традиция и тази година преди началото на 95-та Седмица на гората отдаваме почит към всички лесовъди, от различните краища на нашата страна, които са посветили живота си на горското дело. Да се поклоним и пред паметта на тези наши колеги,

+ Прочети повече