Новини

21 Март 2015 - Международен ден на Горите

21 март 2015 г. е обявен за международен ден на горите.

Темата на честванията тази година "Гори, Климат, Промени" и има за цел да подчертае връзката между горите и промените в климата, като по този начин предизвика обществена подкрепа за по-мащабни действия и промени.

Денят ще бъде отбелязан в страните от цял свят с организирането и провеждането на  редица събития целящи представяне величието на горите и тяхната незаменима роля при осигуряването на жизненонеобходими за съществуването на човека функции и ползи като осигуряване на чист въздух, питейна вода, защита от природни бедствия, опазване на биоразнообразието и смекчаването на климатичните промени.

 

 

От нашата галерия

+ Виж повече

Вестник

брой 65 / 2018

Изминалата 2017 г. ни изправи пред няколко предизвикателства. Много усилия положи колегията, за да се справи с мащабните повреди в иглолистните гори, нападнати от вторични вредители и патогени. Това поставя на изпитание стопанисването на тези гори, защото, ако се отложат редовните отгледни и възобновителни сечи за усвояване на изсъхналите и увредените гори,...

Последни новини

30.03.2018

Всяка година по традиция непосредствено преди началото на Седмицата на гората, лесовъдската колегия отдава почит и признателност на всички лесовъди и горски служители, отдали живота си за горското дело.

+ Прочети повече