Новини

21 Март 2015 - Международен ден на Горите

21 март 2015 г. е обявен за международен ден на горите.

Темата на честванията тази година "Гори, Климат, Промени" и има за цел да подчертае връзката между горите и промените в климата, като по този начин предизвика обществена подкрепа за по-мащабни действия и промени.

Денят ще бъде отбелязан в страните от цял свят с организирането и провеждането на  редица събития целящи представяне величието на горите и тяхната незаменима роля при осигуряването на жизненонеобходими за съществуването на човека функции и ползи като осигуряване на чист въздух, питейна вода, защита от природни бедствия, опазване на биоразнообразието и смекчаването на климатичните промени.

 

 

От нашата галерия

+ Виж повече

Вестник

брой 68 / 2018

XXI Годишна среща на Съюза на Европейксите лесовъди се проведе в периода 26-30 септември 2018 г. в гр. Косенза, Италия. В срещата взеха участие 50 представители на 16 професионални организации на лесовъдите от 13 държави.

Последни новини

29.03.2019

И тази година, както всяка година по традиция в навечерието на Седмица на гората, лесовъдската колегия отдаде почит на всички лесовъди и горски служители, отдали живота си за горското дело.

+ Прочети повече