Новини

Преглед на стратегическите докуманти в Горския сектор

Със Заповед на г-жа Десислава Танева - Министър на земеделието и храните беше създадена работна група, която има за задача да извърши преглед и междинна оценка на резултатите от прилагането на Националната стратегия за развитие на горския сектор в Република България за периода 2013-2016 г. Групата стартира своята работа на 15.04.2016 г. в сградата на МЗХ.
В състава на работната група са включени представители на Министерство на земеделието и храните, Изпълнителна агенция по горите, ДФ "Земеделие, Министерство на енергетиката, Министерство на околната среда и водите, Министерство на икономиката, Министерство на финансите, Министерство на правосъдието, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Лесотехнически университет, Института за гората както и редица неправителствени организации, сред които и Съюза на лесовъдите в България. Като представител на СЛБ участва председателя на съюза проф. Иван Палигоров.

От нашата галерия

+ Виж повече

Вестник

брой 85 / 2022

Последни новини

10.04.2022

Служители на РДГ София и ТП ДГС Самоков отдадоха заслужена почит на лесовъдите и горските работници, дали своя принос за създаването и стопанисването на нови гори и техникоукрепителни съоръжения във водоснабдителния басейн на яз. "Искър".

+ Прочети повече