Новини

Млади лесовъди засадиха близо 1 000 фиданки на Витоша

В рамките на „Седмицата на гората” около 50 студенти от Лесотехническия университет залесиха със смърч санитарно изсечена площ, която е била унищожена от корояди в м. „Цветна поляна”, намираща на около 1700 м. надморска височина в близост до хижа „Алеко” в планината Витоша. Площта от близо 1,5 дка е била почистена предварително, обработена и подготвена за залесяването. Специално за инициативата Държавно горско стопанство – София предостави близо 1 000 фиданки, които са произведени в разсадника в ДГС – Годеч. Младите лесовъди обещаха да се грижат за засадените дръвчета и да организират още подобни инициативи.
      Залесителната проява бе организирана от Студентския клуб по опазване на природната среда /СКОПС/ при ЛТУ. СКОПС е най-старата студентска екологична организация, създадена през 1977 г.  от група студенти по горско стопанство.

 

От нашата галерия

+ Виж повече

Вестник

брой 85 / 2022

Последни новини

10.04.2022

Служители на РДГ София и ТП ДГС Самоков отдадоха заслужена почит на лесовъдите и горските работници, дали своя принос за създаването и стопанисването на нови гори и техникоукрепителни съоръжения във водоснабдителния басейн на яз. "Искър".

+ Прочети повече