Новини

Жалба на учители пенсионери от Велинград

В своя жалба, учители и служители пенсионери от ПГГС "Христо Ботев" гр. Велинград, изразяват своето неудовлетворение от невъзможността да ползват дърва за огрев, като бивши служители в системата на горите. В своята жалба учителите изразяват мнението че работещите в учебните заведения, които подготвят значителна част от работещите в горския сектор, заслужават същите права както и служителите на държавната и общинска горска администрация.

В своя отговор до жалбоподателите, проф. Иван Палигоров - председател на СЛБ изказва свето разбиране по отношение изложения проблем като заявява готовност да раговаря с ръководството на ИАГ и лично с доц. Георги Костов - заместник-министър на МЗХ. Проф. Палигоров изразява и своята надежда поне в дългосрочен план да бъде намерено решение по  отношение трудностите в снабдяването с дърва за огрев по разпоредбите на чл. 193, ал. 4 от Закона за горите (2011).

От нашата галерия

+ Виж повече

Вестник

брой 85 / 2022

Последни новини

10.04.2022

Служители на РДГ София и ТП ДГС Самоков отдадоха заслужена почит на лесовъдите и горските работници, дали своя принос за създаването и стопанисването на нови гори и техникоукрепителни съоръжения във водоснабдителния басейн на яз. "Искър".

+ Прочети повече