Новини

18-та Годишна конференция на СЕЛ

За втори път България ще бъде домакин на Годишната конференция на Съюза на европейските лесовъди.
Тази година през периода 9-12 октомври за 18-ти път Европейските лесовъди ще се съберат в гр. Несебър, за да отчетат своята дейност през изминалия период и да обсъдят предстоящите събития в областта на горското стопанство на европейско ниво.
Домакини на срещата са Съюзът на лесовъдите в България и Булпрофор. За организирането на събитието съдействие и подкрепа оказват Министерство на земеделието и храните и Югоизточното държавно предприятие в тясно сътрудничество с Изпълнителна агенция по горите, РДГ Бургас и Дирекция на природен парк Странджа.
В програмата на годишната конференция на СЕЛ ще се проведе и семинар на тема „Устойчиво стопанисване на горите при различни форми на собственост“. Нашите колеги от Франция, Германия, Полша и други европейски страни ще споделят своя опит при управлението на горите в своите страни, а от българска страна ще бъде представен българския опит в устойчивото стопанисване на държавните, общинските и частните гори.
Нашите европейски гости ще имат възможност да се насладят на богатото културно и историческо наследство в региона. Освен възможността да разгледат и научат част от хилядолетната история на древния град музей Несебър, ще могат и да посетят най-голямата защитена територия в нашата страна – ПП Странджа.

От нашата галерия

+ Виж повече

Вестник

брой 68 / 2018

XXI Годишна среща на Съюза на Европейксите лесовъди се проведе в периода 26-30 септември 2018 г. в гр. Косенза, Италия. В срещата взеха участие 50 представители на 16 професионални организации на лесовъдите от 13 държави.

Последни новини

29.03.2019

И тази година, както всяка година по традиция в навечерието на Седмица на гората, лесовъдската колегия отдаде почит на всички лесовъди и горски служители, отдали живота си за горското дело.

+ Прочети повече