Новини

18-та Годишна конференция на СЕЛ

За втори път България ще бъде домакин на Годишната конференция на Съюза на европейските лесовъди.
Тази година през периода 9-12 октомври за 18-ти път Европейските лесовъди ще се съберат в гр. Несебър, за да отчетат своята дейност през изминалия период и да обсъдят предстоящите събития в областта на горското стопанство на европейско ниво.
Домакини на срещата са Съюзът на лесовъдите в България и Булпрофор. За организирането на събитието съдействие и подкрепа оказват Министерство на земеделието и храните и Югоизточното държавно предприятие в тясно сътрудничество с Изпълнителна агенция по горите, РДГ Бургас и Дирекция на природен парк Странджа.
В програмата на годишната конференция на СЕЛ ще се проведе и семинар на тема „Устойчиво стопанисване на горите при различни форми на собственост“. Нашите колеги от Франция, Германия, Полша и други европейски страни ще споделят своя опит при управлението на горите в своите страни, а от българска страна ще бъде представен българския опит в устойчивото стопанисване на държавните, общинските и частните гори.
Нашите европейски гости ще имат възможност да се насладят на богатото културно и историческо наследство в региона. Освен възможността да разгледат и научат част от хилядолетната история на древния град музей Несебър, ще могат и да посетят най-голямата защитена територия в нашата страна – ПП Странджа.

От нашата галерия

+ Виж повече

Вестник

брой 65 / 2018

Изминалата 2017 г. ни изправи пред няколко предизвикателства. Много усилия положи колегията, за да се справи с мащабните повреди в иглолистните гори, нападнати от вторични вредители и патогени. Това поставя на изпитание стопанисването на тези гори, защото, ако се отложат редовните отгледни и възобновителни сечи за усвояване на изсъхналите и увредените гори,...

Последни новини

30.03.2018

Всяка година по традиция непосредствено преди началото на Седмицата на гората, лесовъдската колегия отдава почит и признателност на всички лесовъди и горски служители, отдали живота си за горското дело.

+ Прочети повече