Новини

18та Годишна конференция на СЕЛ

За втори път България ще бъде домакин на Годишната конференция на Съюза на европейските лесовъди.
Тази година през периода 9-12 октомври за 18-ти път Европейските лесовъди ще се съберат в гр. Несебър, за да отчетат своята дейност през изминалия период и да обсъдят предстоящите събития в областта на горското стопанство на европейско ниво.
Домакини на срещата са Съюзът на лесовъдите в България и Булпрофор. За организирането на събитието съдействие и подкрепа оказват Министерство на земеделието и храните и Югоизточното държавно предприятие в тясно сътрудничество с Изпълнителна агенция по горите, РДГ Бургас и Дирекция на природен парк Странджа.
В програмата на годишната конференция на СЕЛ ще се проведе и семинар на тема „Устойчиво стопанисване на горите при различни форми на собственост“. Нашите колеги от Франция, Германия, Полша и други европейски страни ще споделят своя опит при управлението на горите в своите страни, а от българска страна ще бъде представен българския опит в устойчивото стопанисване на държавните, общинските и частните гори.
Нашите европейски гости ще имат възможност да се насладят на богатото културно и историческо наследство в региона. Освен възможността да разгледат и научат част от хилядолетната история на древния град музей Несебър, ще могат и да посетят най-голямата защитена територия в нашата страна – ПП Странджа.

FROM OUR GALLERY

От нашата галерия

+ View More

Нашия екип

инж. Борис Господинов Заместник-председател

През 1980 г. завършва ВЛТИ, специалност „Горско стопанство”. Като студент сътрудничи в младежки столични издания, а от 1979 г. на новосъздадения в. „Горско дело”. След дипломирането си започва работа във в. „Горско дело”, където работи до неговото закриване през 1988 г. От 1989 г. е на работа в сп. „Горско стопанство” като зам.- главен редактор. През 1992 г. списанието се преименува в сп. „Гора”, на което инж. Борис Господинов е главен редактор от 1994 година. Обществената му дейност е свързана със Съюза на лесовъдите в България. От възстановяването на организацията през 1990 г. участва в създаването и издаването на съюзните вестници „Силва” и „Българска гора”, както и на книгите за историята и развитието на лесовъдското сдружение.

Последни новини

10.06.2016

Съгласно план-графика (заповед № РД 09–155/29.03.2016 г. на министъра на земеделието и храните г-жа Десислава Танева), са проведени две заседания на участниците в работната група - на 15 април и 30 юни, и две регионални срещи – на 13 и 20 септември, съотв

+ Прочети повече